Prima zi de sală

Pentru acest articol v-am pregătit un mic rezumat al primei zi de sală, aici poți afla cum va fi prima zi de sală și ce trebuie să faceti.

„Cu rușinea mori de foame”

Pornind de la acest proverb vechi, dar adevărat aș dori să discut o problemă extrem de întâlnită în primele zile de sală . La început toți intră cu sfială în sală având mereu aceleași gânduri negative ce îi descurajează:

„dacă mă fac de ras?”, „dacă greșesc exercițiul?”, „dacă vor râde de mine!?”, „doamne cât de bine arata tipul/tipa, iar eu sunt…..”

Și lista poate continua… Toate aceste gânduri nu își au rostul dragii mei, toate sunt total nejustificate și îți pot face doar rău, descurajându-te . Toți au fost la început. Poate unii la început nu știau ce e o gantera, sau alții trăgeau de cablu cât pot de tare să vadă cât poate sa tragă. Îți este frică de cei super bine făcuți? Sa te faci de ras în fața lor? Nu ai de ce, ei au fost ca tine, slăbuți sau mai plinuți și la fel ca tine au avut aceleași gânduri, dar și le-au înfrânt. Cei care te impresionează nici nu o să bage de seamă că ești în sală, ei își vor vedea, cu atenție mare, de antrenamentul lor. Singurii care se vor grăbi să te „învețe” artele fitness-ului sunt măscăricii, ăia micuți ce cântăresc în jur de 50 de kg cu televizorul în brațe.

Citește și: Febra musculară și cum puteți trece mai ușor peste ea

Nu știi ce să faci în sală?

Caută! Caută tot internetul până înveți ce și cum să faci. Dacă ai văzut un exercițiu ce pare dificil sau nu știi exact cum trebuie executat,întreabă, cere ajutor. Cere-l de la cei care au ajuns deja unde vrei tu să ajungi, cu siguranță își va lăsa 5 minute din antrenament pentru a te ajuta, pentru că își va aminti că el a fost ca tine și cu greu a găsit o persoana ce a vrut să îl învețe.
Singurul lucru pe care trebuie sa îl faci înainte de a intra în sală e sa îți structurezi un antrenament cu exercitii diverse și mai ușurele, să îți iei telefonul în mână și să intri. De ce am specificat „telefonul în mână?”, pentru ca el îți poate fi un antrenor de minune. Uită-te pe telefon la imaginea sau explicația exercițiului , uită-te în oglindă și încearcă să faci exact la fel, până când îți va ieși perfect, exact ca în imagine sau explicație.

Pentru echipamente sportive ce îți vor fi de folos în sală:

Deci dragii mei, intrati fără sfială, nimeni nu s-a născut învățat, toți au învățat.
Vă urez succes și dacă v-am ajutat ajutați-mă și voi cu un mic share.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: