Daca ma apuc de fumat o sa slabesc?

Astăzi o să dezbat un vechi mit ce spune că atunci când începi fumezi începi să dai ceva din kilogramele în plus.

Acest mit este extrem de controversat și discutat fiind uneori o masură drastică a celor ce ar da orice doar pentru a slăbi câteva kilograme.

Citește și: Prima zi de sală

Vreau să vă spun că nu fumatul îi face pe oameni sa slăbească ci timpul ocupat si banii pierduti.

Să vă dau un exemplu:

Un tânăr student ,puțin plinuț începe să fumeze. El este întreținut de părinți, iar banii lui sunt limitați , în momentul în care acesta va ajunge dependent, in gândul său va fi la cum va reuși sa-si cumpere țigări , nicidecum nu se va gândi la mâncare. Astfel la final, se va pedepsi pentru țigări lăsând o masă binevenită pentru un pachet de țigări.

Citește și: Importanța somnului

Bine, o să îmi spune-ți că, nah…poate are suficienți bani încât să-și satisfacă ambele nevoi ,cea pentru nicotină și cea pentru hrană. Aici intervine timpul. În scurtele sale momente de pauză, va prefera o țigară și poate chiar o cafea in locul unei gustare,ce doar îi va provoca sete si somn.

Deci, dragi cititori, în loc sa cheltuiți banii pe țigări doar în speranța unui corp de zeu, vă recomand să strânge-ți acei bani, iar dacă sunteți în cazul în care vă permiteți achiziționarea, din plin, a ambelor nevoi vă recomand ca în scurtele pauze de țigară sau de masă, să cumpărați o apă si să o degustați cu drag.

Țin să vă menționez că această metodă de a slăbi,ce a-ți auzit-o la prieteni sau pe net, vă poate face mai mult rău decât bine,ci nu vreau să spun doar de portofelul vostru,ce sincer „va slabi” rău, ci de sanatatea voastră. Pentru că după cum am aflat de pe trascu.ro. există efecte la nivelul pancreasului ce sunt responsabile de implicarea insulinei atât în apariţia diabetului zaharat(mai frecvent la fumători), cât şi în apariţia obezităţii (iar obezitatea şi diabetul, ştii deja, se agravează reciproc!).

Citește și: Povestea lui Leonard Doroftei

Tu ce crezi? O să fumezi pentru a slabi? Nu stiu ce să zic, dar riști ca dintr-o persoană puțin plinuță să ajungi de nerecunoscut, fizic si psihic. Deci îți recomand să intri pe de-sport-online.com, să iti faci un abonament la sală, să urmărești în de-aproape articolele postate de mine periodic.

Dacă acest articol te-a ajutat sau ți-a raspuns la întrebare, te rog să mă ajuți cu un mic share ce mă va ajuta enorm. Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: