Cum te educă sportul?

Astăzi o să dezbat subiectul numit „educație în sport”, despre cum te-ar putea educa un sport.

Un sport precum: fotbalul, handbalul, basketul
(etc.) ar putea educa o persoană, ar putea preface un copil într-un războinic. În sport, este precum în viața reală, doar că în viața reală putem spune că oamenii nu pot pune atâta pasiune. Puțin de a-ți sta să reflectați asupra subiectului, a-ți realiza faptul ca terenul de sport poate fi ușor asemuit unui câmp de război, sau mai bine spus a vieții. Regulile pot fi confundate ușor cu legile impuse în viața reala, pedepsele sunt ușor diferite, dar pentru cei pasionați uneori pot fi mai dureroase decât pedeapsele din viața reală. Un exemplu ar fi cartonașele din fotbal. În momentul respectiv nu ar mai trebui sa realizezi „nelegiuiri” pentru a rămâne în teren, ceea ce se întâmplă în prea puține cazuri, de obicei greșeala e repetată și pedepsită cu eliminarea. La fel ca și în teren, în viață oamenii ignoră avertismentele, și „ajung la cartonașul roș”, dar ei nu vor fi pedepsiți cu 3 meciuri în peluze, ci cu un timp destul de îndelungat în care vor putea doar să-și imagineze soarele.

Așa că da, sportul te educă, dar doar dacă știi sa faci o comparație bună, între el și viață. Înveți că trebuie să respecți regulile, dar în cazul în care le vei încalca vei fi pedepsit.

In regulă, am înțeles sportul te învață să respecti regulile, ok……si atât?

Nu, nici pe departe, sportul te învață să lupți, să îți faci un loc acolo sus unde toți dorim sa ajungem, dar luptând din răsputeri. În sport pentru câștigarea laudelor si a trofeelor, iar în viata pentru câștigarea unui nume si cu siguranță a unui venit superior. Atunci când pierzi un meci, suferi, deoarece ai pus o părticică din tine în respectivul meci, la fel precum e sa pierzi o mică luptă în viață, dar realizezi că ai pierdut meciul, însă campionatul încă se joacă, campionatul vieții încă se joacă. Eh, o sa îmi spuneți „Dar dacă pierd ‘campionatul’ vieții?”, atunci trebuie sa te gândești la ce ai învățat în sport!

Citește și: Tipuri somatice

Dragi cititori, în fiecare an se joacă câte un campionat.
Acum, deja va-ți dat seama că în articolul de azi o să vă spun despre cum te pregătește și educă sportul pentru lupta cu viața, prin mici comparații.

Haideți să vă mai spun o mică comparație.
Toți sportivii au tendința de a spune arbitrului ca a greșit decizia, și cu ce se aleg? Decizia nu se schimbă, mai rău e că pot înrăutăți situația, cu mult. Arbitrul ăsta…….cu ce lucru din viață a-ți putea să îl comparați?
Pai, eu mam gândit să îl compar cu destinul. Căci toți ne plângem de el, încercăm să ne luam de el, să ne certăm cu el și rezultatul este o penalizare, căci puteam lupta pentru a schimba rezultatul în loc să ne pierdem timpul încercând să schimbam o decizie irevocabilă a soartei.

Citește și: „Când o să am mușchi o să am și femei”

Sportul, îți mai dăo lecție prețioasă… Gândește-te că toată viața ta e un meci, ce are un meci? O durată mică de joc, la fel de mică precum o viață, deci ori rămâne un meci ce va fi în mințile oamenilor zeci de ani, sau mai bine spus rămâi viu, în mințile lor zeci de ani fiind cel mai bun, ori pierzi meciul vieții și vei fi uitat, iar în scurt timp, nimeni nu va mai ști cine ai fost.

Aș vrea ca pe final sa îți mai dau un mic exemplu, ce se întâmplă în momentul în care mingea, într-un sport cu minge, sau jucătorul, într-un sport fără minge, părăsește terenul? Vă zic eu, este penalizat, ce trebuie extras de aici? Meciul trebuie dus în teren, nici de cum în afara sa, mai precis, luptă pentru tine nu intra în viața altora, rămâi cu „echipa” ta și câștigă împreună cu ei!

Citește și: De ce trebuie sa facă copii sport?

Deci, dragi cititori, ce puteți învăța din sport?

  1. Să respecți legile, fără excepții!
  2. Să lupți precum un gladiator în meciul vieții
  3. Să înveți să pierzi, dar mai important să te ridici
  4. Faptul că nu are sens să te plângi
  5. Faptul că viața este scurtă și trebuie sa realizăm ceva în ea
  6. Trebuie să îți duci doar lupta ta împreună cu familia și prietenii tăi

Dacă articolul meu va captivat și va fost pe plac, v-aș ruga să îmi oferiți un mic like și un mic share! Vă mulțumesc! Pe data viitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: