De ce trebuie să facă copii sport?

De ce trebuie să facă sport așa de mic? Ce avantaje are practicarea unui sport de la cele mai fragede vârste? Astea sunt întrebări la care o să vă răspund în acest articol.

Citește și: Povestea lui Nino Barbu, vedeta din Dubai ce a antrenat un polițist ce a bătut un record mondial!

Epoca noastră este epoca celor mai înalte, dar și celor mai efemere performanțe sportive. Dacă la începutul secolului și în primele patru decenii aceste performanțe erau stabilite în marea lor majoritate de către sportivii seniori, astăzi într-o serie de sporturi ca patinajul artistic, gimnastica modernă și sportivă, marii performeri provin din rândurile adolescenților. Această stare de fapt a dat de gândit tehnicienilor, care au ajuns la concluzia că numai printr-o inițiere timpurie în sport sunt posibile recordurile impunătoare ale seniorilor și juniorilor. În consecință, o vastă acțiune de selecționare și îndrumare a copiilor către practicarea sportului de la vârste fragede a fost inițiată în aproape toate țările lumii cu nivel sportiv ridicat. Ca în orice acțiune de acest fel începuturile au stat sub semnul întrebării, și abia într-o fază ulterioară s-a trecut la fundamentarea științifică a acestui proces, prin cercetările medicilor sportivi, ale psihologilor, fiziologilor, profesorilor de educație fizica și antrenorilor.

Citește și: O să cresc în înălțime dacă fac sport?

Talentul nu va fi depistat numai în momentul în care se impune net, ci el trebuie căutat încă în stare latentă, deoarece nu se poate manifesta și dezvolta decât în cadrul unei pregătiri metodice. Depistarea precoce a tinerilor cu potențe motrice deosebite aduce o garanție că nu se va pierde momentul optim al inițierii, se va câștiga un timp prețios pentru instruirea sportivă și astfel capacitățile tânărului vor fi șlefuite și educate pentru a realiza în cele mai bune condiții performanțe optime.

Lăsând de o parte posibilitatea stabilirii unor noi recorduri sau a unor performanțe impecabile, sportul are multe alte beneficii asupra tinerilor și a copiilor. Cercetările dovedesc eficacitatea practicarii exercițiului fizic asupra creșterii normale și a dezvoltării armonioase. De asemenea copilul va primi o educație potrivită și va dobândi un caracter de luptător rar întâlnit, ce îl va ajuta să deschidă enorm de multe uși în viața sa. Cu adevărat beneficiile practicării sportului de la vârste fragede se vor vedea inevitabil. Nu trebuie să uităm că dezvoltarea psihică își va face apariția o dată cu dezvoltarea psihică, deoarece sportul va necesita și o gândire agilă și strălucită.

Prin urmare, dragi cititori, îndemnați-vă copii ori frații mai mici să urmeze un sport pentru a le face un bine, pentru a le face luptători în viață și cine știe poate veți descoperi un talent copleșitor ce va aduce noi recorduri la nivel mondial, niciodată nu se stie.

Dacă acest articol va ajutat sau a fost pe placul vostru va rog sa îl distribuiți!

6 gânduri despre „De ce trebuie să facă copii sport?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: