Ce este motivația?

Ce este motivația? Un cuvânt simplu,de care ne-am lovit chiar din copilărie. Cu o simplă căutare, descoperim faptul că motivația este totalitatea motivelor sau mobilurilor (conștiente sau nu) care determină pe cineva să efectueze o anumită acțiune sau să tindă spre anumite scopuri.

Dar asta știam deja,nu?
Ceea ce nu știm, este unde sa o cautam si de ce avem nevoie de ea. Gandindu-ne strict la sport,îți trebuie un motiv destul de bun pentru a te ridica din pat,de la un somn bun să te duci la alergat.Din nou,nici asta nu ar fi o problemă,sunt o multitudine de motive,cel mai invocat de către prea multă lume este acela că nu le place ce văd in oglindă.

Citește și: Echilibrul dintre pauză și efort

Trebuie sa fac ceva in legătură cu asta,nu?

Dar scuzele si motivele pentru a nu face nimic în legătură cu asta apar mai multe decât numărul de pixeli de pe un ecran.
E simplu,te gandesti „astazi o sa ma duc la alergat” si asta faci,te ridici de la serial,si te duci la alergat,după o perioadă scurtă și obositoare de făcut efort,pleci spre casă. Repeți asta câteva zile,apoi te uiți iar in oglindă, îți pui mainile în cap si te gandesti ca ai facut asta degeaba,ca ai pierdut episoade din serial făra a face mare lucru,asa ca spui stop,nu mai are rost

De ce nu mai are rost? Pentru că după câteva zile,nu a apărut nici un rezultat? Rezultatele vin în timp,totul necesită timp,de ce nu ai oferi timp corpului tău?

Îți pierzi doza de motivație după câteva zile în care ai alergat „degeaba”.

Citește și: Povestea lui Leonard Doroftei

De ce? Principalul motiv,e ca in creierul tau,de fiecare data cand te-ai dus la alergat a fost „Trebuie să mă duc la alergat”. Daca ușor ușor inlocuiesti acel ” trebuie” cu „vreau” atunci o să ai altă percepție despre alergat. De fiecare dată când vrei să ieși la alergat,să te duci la sală nu o fă cu gândul ” trebuie să fac asta” ,Fă-o cu gândul „vreau să fac asta ”
Trebuie să vrei mai mult de la tine,sa-ti dedici mai mult timp pentru ce vrei,să ai prieteni care au aceleași scopuri pentru tine. Dacă în cercul tău ai 10 prieteni care preferă laptopul în locul mișcarii,tu o să fii al 11-lea. În schimb daca o sa ai 10 prieteni care prefera mișcarea,tu o să fii al 11-lea. Un număr restrans de prieteni cu interese comune,e cel mai bun lucru pe care-l poti avea in viata ta.
Trebuie sa ramai motivat,sa te uiti in fiecare zi in oglinda,sa vrei mai multe de la tine,pentru ca tu poti mai multe.Tu iti controlezi propria viata,fa asta pentru ca vrei,nu pentru ca trebuie.Dureaza pana te obisnuiesti,dupa ce un antrenament va face parte din rutina ta zilnica,iti va fi mai greu sa traiesti făra el decat cu el.

Citește și: Povestea Nadiei Comăneci

Renunță la lucrurile care te distrag din a face ceea ce vrei. Subliniez „vrei”. Pentru că faci asta pentru că vrei,nu pentru că trebuie,nu?
Acorda-ți timp,nimic nu o să vină peste noapte,dar în timp,vei realiza schimbări la care doar visezi.
Urmărește-ți realizarile,pas cu pas,și fă lucruri benefice în fiecare zi.
Și cel mai important,NU RENUNȚA.

Articolul a fost creeat de un prieten al http://www.de-sport-online, a preferat să rămână anonim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: