O să cresc în înălțime dacă fac sport?

Poți crește făcând sport?

Astăzi o să discut despre posibilitatea de a crește făcând sport.

De multe ori am auzit prin diferite locuri la diverse persoane faptul că o persoană va creste în înălțime o dată cu începerea practicării unui sport, ori faptul că un om este înalt deoarece este sportiv. Așa că astăzi vei afla, dacă este sau nu adevărat acest mit.

A-ți dorit vreo dată să creșteți în înălțime?

Atunci cu siguranță a-ți auzit faptul că trebuie să vă apucați de un sport. Cele mai des auzite de mine sunt: înotul și sporturile în care ai nevoie de sărituri în înălțime(handbal, volei etc.). Țin minte, faptul că un amic îmi povestise cum un văr de al său se apucase de sală și inedit a crescut câțiva centimetri. M-am confruntat cu această problemă și la fel ca mulți alții am căutat tot internetul, „ce să fac pentru a creste în înălțime?”. Am găsit lucruri interesante, dar și aberante, precum: „Tot ce trebuie să faci pentru a fi mai înalt este să îți acorzi zilnic 10 minute stând atârnat de o bară”, sau legat tot de asta „fă multe tractiuni”, „fă sport”, „du-te la sală” și lista poate continua.

Citește și: Dacă mă apuc de fumat o să slăbesc?

Oare dacă fac sport voi crește în înălțime?

Dacă vei practica un sport, oricare ar fi acesta, cu siguranță vei avea o creștere armonioasă până la vârsta de 24 la bărbați și 22 la femei. Vei reuși să îți păstrezi corpul sănătos, plin de viață și de asemenea bine lucrat. Calitatea creșterii se va îmbunătăți, calitatea vieții se va îmbunătăți, dar nu vei crește în înălțime din cauza sportului.

Atunci ce sa fac pentru a crește în înălțime? și cât o să cresc?

Citește și: „Când o să am mușchi o să am și femei”

Singurele lucruri pe care le poți face este doar să ai grijă de acest proces de creștere printr-o alimentație corespunzătoare și practicarea unui sport cât mai des posibil. Vei crește cât vei crește, nimeni nu îți va putea spune cât, iar dacă o face, te minte. Lucrurile astea sunt stabilite deja în structura ta, sunt stabilite și influențate de gene, mai precis dacă ai avut părinți înalți sunt mari șanse ca și tu să fii înalt, dar sunt șanse și sa fii scund dacă ai avut un bunic scund. Deci cum spuneam, fără a intra în amatomie/genetică te sfătuiesc să muncești ca sportiv și să te mulțumești cu înălțimea ta, iar de vei mai crește va fi perfect. Gândește-te la toți sportivii scunzi ce sunt în topuri.

Dacă acest articol va plăcut, distribuiți-l!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: