Ce înseamnă să fii sportiv?

Până acum am tot discutat despre ce trebuie să faci în prima zi de sală, primi pași în sala de sport, ce trebuie sa iei la sală etc.,dar niciodată nu ne-am concentrat pe ce înseamnă cu adevărat să fii sportiv.

Astăzi v-am pregătit un mic articol în care vă voi răspunde la aceasta întrebare controversată.
Foarte des vedem în filme extrem de cunoscute, sau în seriale, sportivi într-o postura uneori comică.
De ce spun comică? Deoarece, de fiecare dată se prezintă tipul de băieți bine structurați și super arătoși ce stau doar cu cele mai frumoase fete ale liceului, deobicei majoretele, dar de fiecare data sunt puși în postura coringentului, disperat de a trece pentru a rămâne în echipa. De asemenea, de multe ori am observat faptul că sportivii sunt expuși precum niște gorile fără minte ce agresează fizic sau verbal uni tocilari. Bine, o să îmi spuneți că am vorbit doar despre liceeni. Eh, cei maturi sunt mai rău, o serie de oameni extrem de arătoși super încrezuți, singura diferență? Nu mai agresează persoane.
Am vorbit din filme, dar în viața reală ei nu sunt asa!? O ba da, sunt. Diferența? Ei nu sunt asa de bine structurati, iar de obicei acest comportament îl regăsim la persoane ce sunt la un nivel oarecare, dar se simt zeii sportului respectiv.

Citește și: Relația efort-oboseala-refacere

Dar ce înseamnă pana la urmă sa fii sportiv?

Un sportiv este un războinic ce trăiește doar după o lege „mâine voi fi mai bun decât astăzi.” O lege nescrisă, dar ce face parte din conduita fiecărui sportiv de performanță. Este o mare diferență dintre un sportiv și o persoană ce face sport, aș prefera să puteți face o distincție între cele doua tipuri. O persoană ce face sport,o poate face din pasiune, din dorința de a fi în formă și sănătos, dar un sportiv intră în sala de sport cu obiective bine stabilite, pentru el antrenamentul este o competiție, cu cine? Cu propriile sale limite. Uneori pierde câte o lupta, dar un adevărat sportiv va câștiga mereu acest război pe care-l duce toată viata. Sportivul este și păzitorul unui templu sacru pentru el, propriului corp, ce nu trebuie sa arate spectaculos(doar în cazul fitness-ului culturism etc.), dar trebuie să aibă capacități motrice extraordinare dobândite după sute, dacă nu mii, de ore de antrenamente intensive.
El își va proteja corpul de accidentări, iar uneori și-l va răsfăța, căci este un corp omenesc, ca și al vostru, și are uneori nevoie de unele scăpări din conduită.

Citiți și: Bazele nutriției

Știți ce trebuie să facă cel mai bine un sportiv? Sport.

Haideți să vorbim puțin despre vestimentație.
Oare și voi credeti cu tărie faptul ca un sportiv trebuie să se îmbrace sport?
Nu, exclus, un sportiv trebuie să se îmbrace exact cum vrea, are preferințe vestimentare diferite, cum toți avem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: